בטן נפוחה

בטן-נפוחה
בטן-נפוחה

הגורמים לקיבה נפוחה וקשה קיבה נפוחה וקשה יכולה לנבוע ממספר גורמים, כולל הצטברות עודפת גזים, הפרעות עיכול, עצירות, גזים כלואים, הפרעות במערכת העיכול (כגון תסמונת המעי הרגיז או מחלת מעי דלקתית), אי סבילות למזון, או אפילו מצבים רפואיים בסיסיים כמו מחלת כבד. במקרים של בטן נפוחה, הליך הזיהוי היינו קריטי על מנת לקבל את הטיפול המתאים ביותר.

מקרים של בטן נפוחה אצל תינוקות

כאשר מדובר במקרים של תינוקות,  פענוח קיבה נפוחה וקשה עלול להצביע על מצבים כמו קוליק, גזים, עצירות או זיהום אפשרי במערכת העיכול. בשל כך יהיה חיוני לעקוב אחר דפוסי האכלה של התינוק, תנועות המעיים וההתנהגות הכוללת כדי לזהות את הסימפטומים השונים אשר עלולים להשפיע אל אורך זמן הטיפול ועל ההתאמה שלו.  

הקשר בין שומן בטני לכאבי בטן

הקשר שבין שומן בבטן תחתונה או באזורים אחרים בגוף, לאו דווקא יכול להצביע על סימפטום כזה או אחר של מחלה או וירוס. עם זאת חשוב לזכור כי חלק לא קטן מהמזונות השונים, אשר עושים את דרכם אל הקיבה עלולים להביא עימם גם תחושות של נפיחות. החל משימוש בתחליפי סוכר דיאטטיים, סוגי יוגורט שונים ואף אכילת מוגברת של גלוטן.

נפיחות וכאבים בבטן תחתונה?

הקשר בין בטן נפוחה לכאבי בטן באזור התחתון של קיבה, עלול לעיתים להגיע בלוויית כאבים בבטן התחתונה. מקרים כאלו מתקיים במצבים כגון דלקת בתוספתן, אבנים בכליות, דלקות בדרכי השתן או הפרעות במערכת העיכול כמו דיברטיקוליטיס. כל אלו יכולים להתבטא הן בנפיחות בבטן והן בכאבי בטן תחתונה. בשל כך מקרה של בטן נפוחה אשר מופיע יחד עם כאבים בבטן התחתונה, דורש אבחנה רפואית מהירה. 

כיצד להקל ולהימנע?

דרכים יעילות להקלה על בטן נפוחה ניתן להשיג על ידי ניהול ומניעת בטן נפוחה באמצעות בניית תפריטי אוכל ותוספי תזונה שונים. אחת הדרכים תכלול צריכת תזונה מאוזנת ועשירה בסיבים, שמירה על לחות, הימנעות ממזונות בעלי חומציות גבוהה או מזונות אשר עשויים להוביל לנפיחות. כמו כן גם אכילה איטית, שמירה על שגרת פעילות גופנית סדירה, ניהול רמות מתח יומיומי, ואף נטילת פרוביוטיקה בהנחיה רפואית יוכלו לאפשר הקלה ומניעה של במקרים של בטן נפוחה.