אדריכל רישוי

ישנם לא מעט בעלי תפקידים אשר אמונים על בניית בית או דירה ואפילו בניין, בין אם מדובר ברצפים אשר אחראים על מיקום נכון של כל הקרמיקות ובין אם מדובר באינסטלטורים או באנשי החשמל הדואגים לבצע את כל חיבורי התשתיות הרלוונטיים. אך כבר בשלבים הראשונים לתכנון של הדירה או הבית, ניצב לו תפקיד אחד אשר אמור לבצע חישוב של כל המשתנים השונים, החל מריצוף נכון ומדויק על פי מידת החדרים ועד אל פתחי יציאה אל תשתיות כמו מים וחשמל. ועל כל אלו כמובן מופקד האדריכל המצליח בעזרת שרטוטים מקדימים לשלב גם את רצונותיו של בעל הדירה, גם את הצרכים שלו ולהפכם לכדי מבנה עם טופס חמש.

אדריכל רישוי – המסלול הנכסף

כאשר מדובר בתפקיד כל כך קריטי עבור בנייה של בתים, מבנים ואפילו תחנות שונות יש לדעת כי מסלול שכזה איננו מסתכם בשלוש שנות לימוד וכמה קורסים משלימים. אלא בדרך סיזיפית הכוללת מסלול לימודים בן חמש שנים, בו לומדים האדריכלים לעתיד מגוון סגנונות בנייה, עיצובים ונדרשים לבצע לא מעט פרויקטים מעשיים ותאורטיים אשר אמורים בסופו של דבר לעצב את השקפתם כאדריכלים.

אך לאחר סיום מסלול הלימודים כל בוגר לימודי אדריכלות, יכול לבחור האם לעסוק בשלל עיצובי הפנים השונים או להפוך לאדריכל רישוי רשום בפנקס האדריכלים הממשלתי. ובכדי להיות רשום על בוגר לימודי אדריכלות לעבור סטאז' בן שלוש שנים, בו ילמד בצורה מעשית כיצד מתנהלים אל מול וועדות בניה מקומיות, כיצד קוראים הלכה למעשה תוכניות בניין עיר ועד להגשת תוכניות בעצמו.

אדריכל רישוי אמור להעניק נדבך מקצועי ומנוסה, לא רק בהגשת פרויקטים אלא גם בהתנהלות אל מול הוועדות המקומיות והמחוזיות. לצד זאת גם להכיר את כיצד ניתן "למתוח" את גבולות הבנייה בתוכניות בניין עיר למשל, בין אם מדובר בתכנון מרפסת חדשה או מעבר מעלית בבניין חדש או משופץ. כך או כך פרויקט תפקידו של אדריכל רישוי בפרויקטים של בנייה ואפילו שיפוץ בתי מגורים ומוסדות שונים, הינו קריטי וחשוב לא רק בשל העיצוב אלא גם בשל אפקטיביות הבנייה ואיכות החיים.